• Home
  • >
  • Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Het kopen van een traplift doet u niet dagelijks. En om eerlijk te zijn, niemand zit er op te wachten. Maar toch, iedereen die een traplift heeft aangeschaft, zegt altijd: “Had ik het maar eerder gedaan”. Voor u als “nieuwkomer” beantwoorden we op deze pagina de meest gestelde vragen. Schroom niet om ons te bellen als uw vraag er niet bij staat. Onze traplift adviseurs staan u altijd graag te woord.

Neem een traplift veel ruimte in beslag?

De tijd dat trapliften ver uit de muur stonden en de stoel zich moeilijk liet inklappen ligt inmiddels ver achter ons. Moderne trapliften nemen weinig ruimte in beslag zodat de traplift altijd goed beloopbaar blijft. In sommige specifieke situaties, denk bijvoorbeeld aan een deur onderaan een trap, dienen speciale opties te worden toegevoegd aan de rail om de stoel op een slimme plek te parkeren. Ook hiervan heeft TipTop Trapliften een grote voorraad.

Is een tweedehands traplift wel veilig?

Ja! Daar kunnen we simpel antwoord op geven. Maar dat gaat niet vanzelf. Intensief gebruikte trapliften worden door TipTop compleet geïnspecteerd en gereviseerd. Lagers worden nagekeken en indien nodig vervangen, de elektronica wordt gecontroleerd en we vervangen standaard iedere accu. Maar de rail waarover de traplift uw gewicht gaat dragen, moet ook in topconditie zijn en strak over uw trap gemonteerd worden. Door onze grote voorraad en een slim computerprogramma weten we perfecte rail in ons magazijn te vinden.

Maar hoe zit het met de kosten van een traplift?

We kunnen met een gerust hart zeggen dat u met een tweedehands traplift ongeveer 50% aan kosten kunt besparen. Door onze ruime ervaring en het grote aanbod hebben we degelijke cijfers weten te verzamelen. Om een scherpe prijs te kunnen offreren, is het belangrijk dat onze traplift adviseur bij u langs komt om uw trap op te meten en uw specifieke eisen en wensen in kaart te brengen.

Maakt een traplift lawaai?

Nee hoor. Onze trapliften zijn veilig en lopen zonder nare piep of kraakgeluiden soepel naar boven. Tot en met een gewicht van 150 kg kunnen ze naar boven dragen. Dus mocht u buren hebben; maakt u zich geen zorgen.

Is er schade aan mijn trap en/of muur te verwachten bij installatie?

Nee, zeker niet. Bijna alle trapliften die we monteren worden direct op uw trap gemonteerd. In uitzonderlijke gevallen (stel, uw trap is van marmer) kan het zijn dat we met muurbeugels in de weer moeten. Maar we werken dan met degelijke pluggen en beschadigen niets. Onze monteurs verlaten uw huis na montage zonder dat u het door heeft; behalve dan door die fijne traplift waar u direct gebruik van kunt maken.

Is een traplift moeilijk te bedienen?

Tussen de verschillende systemen die we uitleveren zitten kleine subtiele verschillen. Maar we kunnen u garanderen dat het bedienen van een traplift nog eenvoudiger is dan een lift.

Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Gratis belafspraak

of bel 085 - 4000 802

Laagste prijsgarantie
Tot 10 jaar garantie
Veiligheidsnorm 81-40
24/7 Service