• Home
  • >
  • Traplift installatie

Veilige trapliftinstallatie

Een traplift moet absoluut veilig zijn voordat iemand er op plaatsneemt. TipTop Trapliften is hierin compromisloos. Ons gecertificeerd technisch personeel plaatst uw traplift volgens de strengste normen. TipTop voldoet als leverancier aan de strenge Europese veiligheidsnorm EN81-40.

Waar is een veiligheidsnorm voor een traplift installatie voor?

Veiligheidsnormen zorgen ervoor dat zowel wij van TipTop goed voor ogen hebben aan welke specificaties we ons moeten houden zodat u als consument  er veilig gebruik van kunt maken.  Op de website van het Nederlands Normalisatie Instituut, de NEN er alles over terugvinden. Er staat een filmpje op deze pagina over het hoe en waarom van normering. Het gaat te ver om de EN81-40 norm uitvoerig te bespreken. De echte liefhebber zou hem ook op de website van de NEN (www.nen.nl) tegen betaling kunnen downloaden.
Uit de normering halen we voor u een aantal punten:

•  Regels waaraan de verbindingen met de trap moeten voldoen
•  Afspraken omtrent maattoleranties
•  Testafspraken voordat een gebruiker zich daadwerkelijk zich over de traplift mag vervoeren

Opleiding voor traplift installatie

In Nederland zijn er geen specifieke opleidingen voor het installeren van een traplift. Dankzij onze goede contacten met fabrikanten zijn we in staat om u van opgeleid personeel te voorzien. Personeel waarvan wij zeker weten dat ze in staat zijn om volgens de EN81-40 een traplift te leveren. Ook zal er altijd een zeer ervaren TipTop monteur meegaan voor een traplift installatie. Tot onze spijt komen we er bij het demonteren van trapliften wel eens achter dat andere partijen zich niet altijd strikt aan de regels houden. TipTop trapliften kan u een veilige traplift installatie garanderen.

Zelf een traplift installatie verzorgen?

De vraag is niet zo gek en wordt ons ook af en toe gesteld. Het zelf installeren van een traplift is niet alleen gevaarlijk, maar ook onwettig. Het ligt voor de hand te denken, zeker als u monteurs aan de slag ziet, dat had ik ook door een handige buurman kunnen laten doen. Maar niets is minder waar. Een monteur is ervoor opgeleid en weet precies hoe een traplift in alle facetten gemonteerd te worden. Tot en met het programmeren van de computer die de kern van de trapliftbeweging zal regelen. Voor dat inregelwerk is vakmanschap nodig. Vakmanschap dat we met jarenlange ervaring iedere dag weer weten te leveren.

Maak een vrijblijvende afspraak met een adviseur

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Gratis belafspraak

of bel 085 - 4000 802

Laagste prijsgarantie
Tot 10 jaar garantie
Veiligheidsnorm 81-40
24/7 Service